Logo-info

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u, op een milieuvriendelijke manier, sanitair warm water door gebruik te maken van zonnewarmte. Naast sanitair warm water zijn er ook systemen die warm water leveren voor ruimteverwarming of beide. Een zonneboiler kan op jaarbasis gemiddeld 65% van het sanitair water verwarmen voor een doorsnee gezin.

Zowel nieuwbouw, renovatie als bedrijfsgebouwen komen in aanmerking voor het aanwenden van warmte geproduceerd uit zonne-energie. Een thermische zonne-installatie reduceert niet enkel drastisch uw persoonlijke koolstofdioxide-uitstoot (CO2), maar ook uw energiefactuur. De installatie van een zonneboiler heeft een positieve invloed op het energieverbruik en daarmee ook de kwaliteit van een gebouw. Sinds 1 januari 2006 zijn dergelijke kwaliteitsverbeteringen meetbaar. De energiebesparing die een zonneboiler realiseert, wordt immers meegerekend in de energieprestatie van de woning. De energieprestatieregelgeving stelt een aantal eisen naar isolatie, energieprestatie (isolatie, verwarmingsinstallatie, zonne-energie…) en binnenklimaat van een gebouw toe.

Elke woning is anders, daarom komen we best eens langs om de situatie ter plaatse te analyseren. Zo kunnen we voor u de beste oplossing aanbieden.