Logo-info

Ventilatie

Een uitstekende ventilatie gaat hand in hand met een goede isolatie. Deze situatie heeft u wanneer uw huis gecontroleerd geventileerd wordt. Een systeem waarbij de koude lucht van buiten uitgewisseld wordt met de warme lucht van binnen. De koude lucht neemt de warmte over van de warme binnenlucht en omgekeerd. Het toestel dat dit regelt levert een perfect binnenklimaat.

Gecontroleerd ventileren betekent niet alleen efficiënter verwarmen, maar dus ook besparen én steeds verse lucht in huis. Bovendien is de lucht in huis gezonder gezien het meermaals gefilterd wordt en op een goeie locatie wordt gewonnen.

Kostprijs ventilatiesysteem: €5 000 tot €10 000.

Isolatie

De eerste belangrijke stap om energie te besparen is goed isoleren. Een heel simpele stap eigenlijk, maar het verschil op de energiefactuur is des te groter. Wij hebben een ruim assortiment aan isolatiematerialen én dat is belangrijk, want welk materiaal er wordt gebruikt, is afhankelijk van de plek die u wil isoleren. Wie renoveert, focust zich best op de zolder en dus op het dak. Wie bouwt, moet goed nadenken over de isolatie: van de fundering tot het plaatsen van de binnenmuren.