Logo-info

Verwarming

In een energie-efficiënt huis is het moeilijk om een onderscheid te maken tussen verwarming en sanitair. Een zonneboiler zorgt voor uw vloerverwarming maar ook voor uw hete douche, dus waar het sanitair begint en waar de verwarming eindigt. Daarom nemen we deze componenten graag samen. Uw sanitaire behoefte zal in grote mate bepalen voor welk type verwarming u kiest.

Hoe gaan wij te werk?

Omdat elke woning anders is, wordt elke situatie altijd ter plaatse bekeken. De correcte warmtebehoefte wordt geanalyseerd om het gepaste verwarmingsvermogen te selecteren. Dit proces is noodzakelijk om verwarmingsinstallatie energiezuinig en rendabel te maken.

De kans bestaat dat uw huidige verwarmingstoestel een te groot vermogen bevat voor de eigenlijke warmtebehoefte van uw woning. De warmtebehoefte is het aantal noodzakelijk Watt die uw woning zeker nodig heeft om bij een minimale buitentemperatuur verwarmd te worden tot op comforttemperatuur. Indien uw ketel over een te groot vermogen beschikt start de ketel veel te vaak én stookt die maar voor een korte tijd. Dit is zeer nadelig voor het rendement en voor het verbruik.

Uw warmtebehoefte kan wijzigen omwille van het feit dat u reeds energiebesparende maatregelen heeft genomen of dat de installatie van bij het begin niet correct gedimensioneerd werd.